Sunday, January 16, 2011

Aku Rockers...




Mesti semua ingat aku ni budak jiwang yang minat lagu dayu-dayu macam nak bunuh diri, tengok cerita korea, baca buku mangga sebab karakter aku yang suka berpuisi bagai-bagai. Kan? Silap!! Sebenarnya tidak sama sekali. Sebenarnya aku ni seorang yang rockers... Hahahhaaaa... tak percaya? suka hati. Kenapa pulak aku post lagu "Bujang Senang-Awie" ni?


Sebab.. Lagu ni merupakan lagu pertama aku nyanyikan di atas pentas di khalayak ramai. Masa tu kat UiTM Segamat ada anjurkan pertandingan Battle of The Band. Kitorg pun yg cuma 1 2 kali jamming, ambik keputusan drastik untuk join Battle of The Band tu walaupun sedar kemampuan kami. Dan aku pula dilantik menjadi vokalis dalam band diberi nama X-Perling. Walaupun tak menang, tapi kami enjoy dan ambil itu semua sebagai kenangan dan pengalaman... Hahahhaaa...


Kemudian kami dijemput untuk menghadiri satu jamuan makan malam dan menyampaikan persembahan. Siapa sangka? dan pedulilah aku nak cerita gak... hahhaaa... Memang iyyyaaaaaarrrggghhhhh!!!! (ala-ala Awie)


Aku nak post gambar gak...peduli apa? Ingat perempuan je ke yang suka pos-pos gambar banyak-banyak...
Dress Up malam dinner yang bertema Rock
Malam itu sebagai menghargai kami semua yang sudah pun berada di semester 6. Setelah majlis hampir tamat, tibalah kepada giliran persembahan.

Lagu pertama kami : Nothing Else Matters by Metallica

Drummer takde... hahhaaa...
Kemudian aku jemput semua kawan-kawan untuk lagu May-Sketsa Sebuah Cinta

Semua nak dress-up artis
Lepas tu, mesti lah ada sesi fotografi

Semua dengan tangan berisyarat rock


Jeritan "Kita Apa? Kita Rck!!!"
Para gadis yang berebut mahu bergambar dengan aku


Diapit kiri dan kanan
Majlis ini sangat meriah dengan gilang-gemilangnya dan ke-sporting-an kami budak-budak semester 6. Baru-baru ni pun aku ada perform tapi takde gambar. Hahahhaaaa. Sekarang semua geng-geng dah pecah bawak haluan masing-masing ada lah jugak jumpa 1 2 orang. Apa pun. Saya rock saya ok.. Iiiiyyyeeerrraaggghhhh!!!!!!!

---Ada video tapi sangat low kualiti---





4 comments:

Edy G-Minor said...

hahahaaaa. dah agak. kau mmg seksi.

rockers !!!!!!!!!!

Khuzz said...

Hahhaaaaa... aku mmg rockers yg sgt rock... hahhaa..

wak_sengal said...

lu lupa sebut 1 benda...
lu suka layan hentai...
kahkahkah

Anonymous said...

KAHKAHKAH

Poyo gilerrrr pakai baju The Rock otomatik rockers
if yu semmeell wat the rock, is cooking!

adoi laa