Wednesday, May 18, 2011

Mari Menaip di Google...

   Internet sekarang semakin melebar luas. Jika dulu penggunanya sekadar menggunakan e-mail untuk berhubung ataupun laman sesawang sembang MIRC bagi si pengguna yang baru mengenal dunia "chatting". Tapi kemudiannya wujud pula MySpace, Friendster, Tagged, Blogger.com dan semakin laju dengan Facebook, Thumblr, Tweeter, dan seribu satu lagi laman sesawang yang lain.


   Internet sebenarnya bukan terhad untuk itu. Namun berbeza bagi umat Malaysia. Tanpa Facebook hidup mereka sudah tidak bermakna. Adakah rakyat Malaysia akan berpiket, atau membuat rusuhan kiranya Facebook diharamkan Malaysia? Peratusannya adalah 99.9% benar.


   Ok. Abaikan mukadimah di atas. Sebenarnya aku seorang yang suka menaip apa-apa sahaja perkataan di Google apabila kebosanan menjengah kepala. Apa kata kita tengok perkataan-perkataan yang sebenarnya adalah umum dan biasa yang mana langsung tidak ada maksud tersirat tapi bila ditaip di Google, lain pulak yang keluar.


(Sila right click---> new tab, untuk gambar dengan lebih jelas)






  Dua gambar di atas bila mana perkataan "CIKGU" dan "USTAZAH" ditaip. Dan yang mana bertanda anak panah itu :


   Cikgu Suhaili : Sebuah cerpen lucah ekstreme berkisahkan seorang cikgu bernama Cikgu Suhaili.


   Ustazah dirogol : Juga cerpen lucah ekstrem.


   Ustazah Nur : Juga cerpen lucah ekstrem.


   Ustazah kena jilat : Juga cerpen lucah ekstrem.






   Dua gambar di atas pula bila perkataan "BUAH" dan "BUDAK" ditaip. Dan yang aku anak panahkan dalam senarai tertinggi :


   Buah Dada : Sejenis anggota badan yang terdapat pada anatomi wanita.


   Budak 3gp : 3gp tu sejenis format video. Dan faham-faham sahajalah.


   Budak sekolah dalam hutan : Belajar apa dalam hutan? Bertani? Bercucuk tanam?


   Budak sekolah kena main : Pergh! apa benda ni?




   Nampak tak?  Nama-nama carian tersebut takkan ada kalau tiada yang menaip di Google secara telus dan jujur serta tanpa selindung. Perasaan tak? Semuanya berbahasa Melayu. Takkanlah warga Uganda gatal-gatal tangan nak taip perkataan-perkataan di atas sedangkan mereka berbahasa Swahili. Apa maksudnya ni? Mentaliti pengguna internet? owh lupa. Sudah termaktub dalam fakta. 60% dari data-data dalam internet seluruh dunia adalah bahan lucah.


 
   Ok. Sebenarnya bukan perkataan-perkataan di atas yang menjadi rencana utama kali ini. Tapi.


   "Tapi?"


   Tapi. Jeng jeng... Saksikan bila perkataan tersebut di tulis di Google...



   Sipot Si Tukang Tulis berada dalam senarai paling atas dalam carian Google bila perkataan "SIPOT" ditaip... (^_^") <--- segan...




   Pernah masuk website Alexa.com ? Sebuah website yang mengira ranking tahap kepopularan semua website seluruh dunia. Aku pun cubalah nak tengok ranking blog Sipot Si Tukang Tulis ni... bila di cuba try test uji :


Right click pada gambar---> new tab untuk gambar yang lebih jelas


   Untuk dalam senarai semua website (termasuk blog) di seluruh dunia, blog Sipot Si Tukang tulis berada pada kedudukan 3 Juta lebih (3, 859, 631) yang paling kerap di lawati.

   Untuk dalam Malaysia pula Sipot Si Tukang Tulis berada di kedudukan 30 Ribu lebih (32, 362)

   (^_^") Muka segan lagi.

   Memang untuk beat Zack Zulkarnain, Hanis Zulaikha, Ben Ashaari, Ayem Ayam, Kari Ngeri adalah terlalu jauh. Tapi sekurang-kurangnya aku boleh berbangga dengan identiti aku sendiri. Identiti yang aku dah terjemahkan ke dalam blog aku ini.

   Sejuta terima kasih kepada semua pengunjung-pengunjung yang sudi datang melawat blog Sipot Si Tukang Tulis ini. Tanpa anda siapalah aku Mohamad Khuzrin Bin Kamarudin. 

   Terimas yooowwww.. *Ambik tisu lap mata... <---gedik

   Errrr... Kalau aku nak buat fanpage kat Facebook... ok tak..? hikhikhik...
   
   
   "Ah kau Sipot.. Bajet artis pulak kau!"




18 comments:

Pijahh' de-Arr said...

HA..SIPOT KAU TAK TDO LAGI..~~

ala..bajet retiss lewtuuu

CintaZulaikha said...

hikhikhik...ok la sekadar artis internet...kakkak

hellghast said...

Cikgu Suraya ftw!!!!

cik rama-rama said...

hja...cipot ni suke jer lar cri2 keyword cm tu..mnyumbangkan ke arh trafik lar tu...

tyme buat entri ni bru type keyword cm tu erk.. suci btol sipot ni...:P

aQimie Ceplos said...

ko tayah pasan jd artis la bro.. kang kecoh isu coli di koleg pompan.. ahahah!!

BTW, gambar2 google tu..
heee itu la reality.. ;)

Nurna Azrin said...

HIHI . dunia sekarang kalau salah tafsir orang pandang luncah. taip lah buah lain

azim~ said...

sippuutt..mahaguru memancing ku di segamat..heheheheh...weh style do entry ko..jeles lak ak baca..mana ko dapat imput2 yg bernas ni tuk menulis?
hehehehe..join nami nye blog gak ko en..style2..heh

tikin said...

sipuuut..hehehe...
saje mencelah :p

cik ziqa said...

tangan tu semua gatal nak menaip yg bukan2 at carian google tu . ish2...

err,,anda mula pemes ! ahahha..cipot2... ;p

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

cuba try taip 'UITM' nanti tengok keluar paa

pastu taip 'UIA' ..


you can see the difference. huhuhuhu~

nub said...

wallah. artis naa..harhar. jangan artis biru-biru sudahla..kihkih

cLovErX said...

ha ha ha...
wa..artis laaaa..nak sign~~nak sign yuuuuu

beautiful_rose said...

aku jadi semakin takut bila lebih ramai org kenal aku.maka,aku lari buat blog baru........ =p

azalia hjsalleh said...

x salah berangan na jdi artis
haha

CIK FERRA AWW said...

HEHE OK LAH TUH. LEH TRUSKAN PERJUANGAN LAGIK. CHAIYOKK

Fatin Baharum said...

ntah sipotttt nih. jap g ramai masuk belog dia taip ustazah cikgu buah itu ini, elelelelele`` pandainyee carik idea buat entryyy ! haha..`

♥ latest entry : Esok Masih Ada

Ct Hawa said...

enjoy bace belog anda!

SITAHjewl said...

bez la cara awk nk tunjuk diri awk dh famous....idea yg sungguh2 berinspirasi.....