Saturday, August 20, 2011

Tips Menjadi Pasangan "Couple Of The Decade"...

Antara siri kartun yang menjadi kegemaran aku suatu ketika dulu
   Setiap orang akan ada perasaan ingin menyayang dan disayangi, ingin bercinta dan dicintai, ingin kasih dan dikasihi. Mahu nafikan? Tak payah... Itu dah termaktub. 


   Aku 97% pasti antara pembaca di sini 81.9% darinya sudah mempunyai pacar masing-masing. Mudah untuk mencari pasangan, tapi bukan mudah untuk mengekalkan hubungan. Jadi, teringin sekali untuk aku kongsikan sedikit tips, tutorial, cara-cara, langkah-langkah, untuk menjadikan kalian dan pasangan korang dikenali diseantero dunia. Mahu cuba? Teruskan bacaan...




Buat status pasal hubungan dilaman sesawang sosial


   Mudah. Setiap hari log in Facebook, tulis je status pasal pasangan korang. Seperti :


"Seronoknya bercinta dengan kamu Sharipudin."


"Windo0onya kat u cayang."


"Hari ni nak kluar dating lagi untuk ke 9 kali. Nak pakai baju apa ek?"


   Bukan setakat di Facebook. Kalau ada MySpace, Tagged, Friendster, Twitter, Tumblr buat sahaja. Takde sape nak marah. Kalau ada blog lagi best, setiap entri anda tuliskan sahaja pasal kebahagiaan anda. Tulis sahaja. Kamon, anda berkuasa di atas akaun anda sendiri.




Buat T-shirt jenama korang.


   Print t-shirt yang menggunakan gambar dan nama korang. Tuliskan kata-kata puisi cinta korang. Guna kaler best-best. Design biar smart. Lepas tu pakai setiap kali dating. Kemudian keluarkan lagi banyak-banyak t-shirt, jual kat orang ramai. Alaa.. RM15 pun ok apa. Daripada diorang beli baju rempit buat apa kan?




Buat sticker


   Sama seperti penjenamaan t-shirt, bezanya ini ialah pelekat. Buat satu design gambar dan nama korang, tampal dekat motor, atau kereta korang. Lepas jual dekat orang ramai untuk mereka pula pamerkan kehebatan cinta kalian. Lihat. Orang semakin kenal cinta kalian.




Papan tanda atau papan iklan.


   Mulakan secara kecil-kecilan dahulu. Buat iklan sebijik dengan iklan pinjaman ah long. Bezanya ini untuk mewar-warkan berkenaan cinta korang. Guna ayat mudah. Contohnya "Saya sayang kekasih saya--Sharipudin Dan Surihani---" selitkan di mana-mana. Atau edarkan di pasaraya. Mesti ada yang simpan dalam wallet mereka. Kemudian mara lebih lagi. Buat board untuk diletakkan sepanjang perjalanan jalan raya atau highway. Macam iklan cat jenama jepun, kicap cap kipas meja, universiti cuma ini ingin membuktikan kesungguhan anda terhadap pasangan.




Kenyataan akhbar, majalah.


   Panggil segala penulis gosip dalam Malaysia ni. Suruh mereka keluarkan kenyataan tentang hubungan cinta korang. Tapi minta mereka, cerita cinta korang tu jangan cuma letak diruang artis, sebaliknya wajib letak dimuka depan, bahagian bisnes, jawatan kosong, sukan, semuanya mesti ada. Lebih best kalau anda panggil Nas Ahmad Terjah untuk muatkan kisah cinta korang dalam Melodi. Nak lagi gempak? Jadikan kisah cinta kalian itu sebagai dokumentari atau filem-filem ala-ala Nur Kasih. Perrggghhh!! Jeles ar orang lain macam ni.




Jadi penggodam


   Jumpa hackers hebat yang pernah hack banyak website. Yang pernah hack website kerajaan. Lepas tu belajar ilmu hack dari mereka. Bila dah master tahap dewa tahap ketiga puluh, hacklah pulak website tumpuan. Seperti website PTPTN, website Maybank2u, website YouJizz, ataupun blog-blog femes. Buang semua benda dalam website tu, lepas tu letaklah kata-kata cinta anda dan pasangan. Letak gambar, lagu tema cinta korang, atau ucapan jiwang. Bila pelayar masuk je ke website yang dah anda hack, serta-merta mereka akan lihat dan baca apa yang anda buat tu.




Hasilnya?


1 : Kisah cinta anda dikenali ramai...
2 : Setiap kali keluar rumah, anda akan dibaling selipar...


Sila cuba... jangan lupa share kat orang ramai. Ilmu ni tak elok kongsi sorang-sorang... tak bagus...




----First time aku update dua entri dalam satu hari sejak Februari 2011----





12 comments:

Fyqa said...

klo xm'jdi.

malu woo

"-.-

Dalin said...

lerr.. baca tadi, respon Dalin.. "erk?? Biar betol??"

sampai bawah sekali par selipar tu.. oo.. baru tahu.. hahhaha

Afufu said...

Ni menganjing namanyaa hahahaha!

yunZ said...

haha..bukan setakat selipar periuk pun haku baling

Rtp Farra Arisha said...

sewajarnya personal things about us tak perlu hebohkan2 di laman siber ni kann ;) it's just my opinion!!

shiny2 star.. said...

akan aku lakukan ini semua setelah si sipot melakukannya dahulu..:D

cik rama-rama said...

sedangkan aku yg bercinta ni x dek lar nk komen jiwang2 kt fb...

x dek mse nk wat sume tu pot...tu yg jnis brlgk2, kawen pun blum tntu lgi..nth2..cinta x smpi stahun..

CintaZulaikha said...

ni jns tak tau malu nih, nak war2 sgt, pastu haremm tak jd apa. buat malu kaum ja..aishh

tak leh pakai nih..

milo said...

haha..memang takleh keluar rumah camni..tak keluar pun lg dah ade yang tunggu kat luar nak membaling..

izni said...

bukan setakat kena baling selipar,
silap silap kena baling dengan basikal .

:)

Ecah Ecot said...

kalo nk kene unfriend, buat..hahahaha

syasya said...

hahahhaa sengal..sib baik xde bf la hahaha