Wednesday, April 6, 2011

Blog yang menjadi pilihan aku...

   Tengah menerawang baca blog-blog orang, nak melepaskan tekanan sambil dengar lagu Khalifah-Cintaku dewi Kamala, aku tertarik dengan satu entry dari blog cik akak ni.


Warna-warni kehidupan
   Garang tak muka dia? mmeeeeoooowww!!! Auuummm!! hahaha.. Siapa nak ngurat dia? baik tak payah. Balak dia kuat dan gagah. Nama blog dia warna-warni kehidupan. Tapi aku tengok blog dia penuh ngan warna pink je. Ok ok ok... Berbalik kepada isu asal. Dalam entry dia, dia ada tanya pasal blog yang jadi pilihan, apa fungsi blog, blog macam mana orang suka dan siapakah yang paling kacak antara Khuzrin Kamarudin dan Sipot.

   Oleh itu. Aku teringin ar nak kecoh bagitau top blog yang berjaya menduduki carta liga pilihan aku sendiri. Dan setelah disenarai-pendekkan inilah dia :



Blog ini sangat serius.. serius wa cakap lu
Blog ini merupakan pengumpulan dan himpunan isu-isu pelik, bodoh, kelakar, cool, kreatif dan sebagainya. Namun kenapa blog ni jadi pilihan aku dalam banyak-banyak blog yang seumpamanya ialah sebab cara penyampaian sang pemilik blog yang santai mengikut kepala hotak dia je. Tak pedulikan orang lain. Hahaha... Serius blog beliau ni cool dan tanpa berdolak dalih lagi, blog ini menyingkirkan Oh! Tidak dalam otak aku. Muahahha... Apa lagi? pergi lah sibukkan diri ke blog itu.




Ultraman yang gengster


Header dia setailo.


   "Sipot, pehal kau letak dua blog dalam satu sub-topik"

   Ceh, subtopik. Dah macam belajar matapelajaran sains pulak ya? Hahahhaa.. sebenarnya kedua-dua blog ini macam ada kaitan. Aku rasa diorang ni kawan la. 

   "Apa best sangat blog dua orang mamat ni?"

   Hahahaha, sebenarnya blog diorang ni berpaksikan satu tema. Lucah. 

   "Iyyeeeewww!! jijiknya kau ni pot!"

   Woi.. Rilek dulu..Aku tak habis lagi cakap. Blog mereka ni, memang ar aku cakap lucah, tapi bukan lucah tahap ekstreme datuk T, wan nur azlin ke, maria ozawa ke, bukan! Tapi, blog mereka lebih dikategorikan sebagai jenaka kelakar yang tahap celaka. Tak caya, korang pergi usyar sendiri. Terutama ayeem yang gambarnya boleh gerak-gerak. Cool.

   Cuma yang aku musykil, kenapalah banyak gila pompuan kat blog tu. 





smart bhai.

    Ok. Nama pun Sokernet kan? takkan cerita pasal bola tampar pantai pulak kan? hahhaha.. Blog ni merupakan blog yang lebih kepada membahan pasukan-pasukan bola sepak tak kira tempatan atau antarabangsa. Paling kuat menjadi mangsa ialah Liverpool yang sudah hampir 20 tahun tak menang liga tapi masih mempunyai penyokong yang gila babi ramai. Serius tak tipu. 

   Amaran kepada sesiapa yang fanatik pasukan masing-masing, kalau nak masuk ke blog sokernet, pastikan anda seorang yang kuat dan tabah tatkala membaca entry-entry pasukan kesayangan anda dibahan, dicaci maki, pergi ar. Kalau korang peminat Arsenal, seperti biasa akan dipuji sebagai pasukan bola sepak kanak-kanak tadika, Rooney yang suka bersetubuh dengan nenek juga Gerrard yang suka bercumbu dengan kamera. 

   Tak percaya? pergi tengok. Hahaha.





Tahap ekstreme punya

   Dulu aku suka masuk Oh! Tidak sebab nak tengok gambar-gambar ngeri, tapi sekarang Oh! Tidak dah macam merapu-rapu. Sampailah aku terjumpa satu blog ni yang mengumpulkan gambar-gambar, video ngeri. Juga penyampaian yang menusuk kalbu.

   "Pot, blog ni cerita hantu ke?"

   Opps.. Bukan, tidak sama sekali. Blog ini tidak menyampaikan cerita hantu. Tapi ngeri, seram, ekstreme, dan seangkatan dengannya. Kalau anda mabuk darah, perempuan mengandung juga bapuk, sila nafikan segera hasrat untuk menjenguk blog ni. Sebab pada aku sepatutnya bukan 18 tahun ke bawah, tapi 21 tahun ke bawah tidak di benarkan masuk melainkan korang memang punya tahap keberanian setinggi pendekar laut. 

   Ada berani? Usyar lah segera.. Huahahaha.. 


Itu lah dia top 5 blog yang berjaya menambat hati nurani seorang aku yang kacak ni. Hahahaha... Amacam? pelik bukan cita rasa aku? Ahh.. Biar lah.. cita rasa masing-masing.

Bagaimana pula anda?


Ditaja oleh :





38 comments:

Amirrah Zawani said...

penah masuk blog serius n blog ayeem je.. yg blog ngeri tu tak berani lah nk masuk.. takut terkejut pulak nti =_=

Khuzrin Kamarudin said...

Amirah : blog kari ngeri tu tak terkejut.. tapi mengerikan.. memang blog ngeri terbaik dalam Malaysia.. sebab tu saya suka.. hahaha..

eszol raar said...

naissssss

Anonymous said...

whoi hoi...blog hanjeng pun best bai...try ar...kehidupan seorg jurucashier kat watson ke guardian..aku pun lupe...

d_LA said...

blog serius n kaki ngeri rasenye x pnh masuk lg..ayeem n blog hamzah tu biasa masuk..ayeem tu, header pun dah lucah..dem..hahaha

**::CIKNUURUL::** said...

errr,blog ngeri tu mmg die brkelip2 gitu ek,.tkut lak nk trjah dh banner die dh cm mnakutkn org,.hehe,.brjaye tjuan die berblog,mnakutkn org,.hehe,.bgus2,.

fara aieda said...

idea...idea......

like2x....

hehe

fAr0T said...

1--------pot ble mse aku ade balak@pakwe@ yg seumpama dgnnye ni.....alaaaaa jtuh saham....

2--------weyhhhhh ble mse blog aku wne pink.....tu kn purple......jgn ckp ko bute wrne....heheheh

3---------penipu weyhhhh!!!! ble tyme aku ckp ko kacak......ayooooooo sme spesis ngn itot tol la.....

iniialahaku said...

sokernet ngan blog serius mmg lyan...obe mmg stail dia pnya pnulisan...hahaha..bab2 nganjing pon leh than gak...

Shamsuddin Amin said...

blog2 yg mantap...
ak selalu terjah terbang tinggi2.. haha

cik rama-rama said...

blog ayeeemm d bestt!!
pmpuan rmi kt ctu..sbb pmpuan kn suke org laki yg kelakar..yer kot...huhu..

budak kampung said...

naseb baek aku bukak blog ko ni siang...gile r...menyeramkan aku tengok backround ko si kucing itam tu...hyssshhhh


kalau x malas,singgahla
18sx-baju tak seksi tapi seksi
CEO japan airline naik bas pergi kerje
18sg ngeri,akibat memandu sambil pegang talipon
aura usop wilcha!!!

Amirul (aremierulez) said...

aku pun baca blog serius & sokernet

Khuzrin Kamarudin said...

eszol : trimas trimas... :)

Anon : tak pernah pulak aku masuk blog tu..

d_La : cuba ar masuk blog kari ngeri... nice..

cik nuurul : kari ngeri tu header lama.. skrng punya lagi ngeri header nya.. hahaha..

fara aieda : tu je lah komen kau dari dulu.. hahha..

farot : 1- saja je.. nak bagi gempak.. muahahha..

2- saja aku cakap warna pink.. biar mereka2 tengok untuk dapatkan kepastian.. muahaha,

3- takde ea? bukan kau ada cakap ke? hahahaa..

inilahaku : betol2.. aku suka cara obe punya penyampaian..

shamsuddin : aku pun tak tau yg mana bestnya.. tapi memang best ar.. hahah..

cik rama-rama : tengok.. perempuan lagi cakap.. hahha

budak kampung : muka kau gengster.. tp.. hikhikhik...

amirul : yeay..! jumpa lagi peminat sokernet.. hahhaa..

Cik Embun said...

nak kena BW kat blog diorg jugak laa cam best saja...

Khuzrin Kamarudin said...

sila sila... pergi kat kari ngeri lagi best... hahhaa.

Ayeem Jemain said...

haha leh pulak berkongsi topik. grrr

Khuzrin Kamarudin said...

Dah blog korang satu identiti.. hahhaa..

melle amir said...

blog2 tu aku pun baca juga

Echin Nadiossa said...

like belog ayeem n mejah.HAHA.sebab bole ilang stress :P.blog kari ke kaki ngeri tu penah masuk sekali.pastu rasa cm scray teros blah ;p

hamzah ian said...

kalau hang ajak kapel aku on je..

Khuzrin Kamarudin said...

melle amir : blog yg mana? semua?

echin : ayeem ngn hamzah sebab dorg cool.. hahhaa... kari ngeri.. setailo gambar2 n video.. tu yg best.. heheh..

hamzah ian : aku? watdefak? hahaha..

Liyana Lunia. said...

kari ngeri memang ah ngeri gilaaaaaaaaaa T____________T

::NelyLeyana:: said...

blog terbang tinggi-tinggi x lucah pon,

:)

Khuzrin Kamarudin said...

Liyana lunia : memang ngeri gila.. hahaha..

nelyleyana : tak lucah? rasanya lucah... hahha..

mahfudzah said...

pehhhh..dasyat tol blog sume tu!

| cik azeya | said...

mmg ngeri lor. :(

GreenAppleKu.com said...

salam perkenalan dari saya..

MamaEma said...

tak berani nak klik kari ngeri itue...

Khuzrin Kamarudin said...

mahfudzah : yang mana paling dahsyat?

cik azeya : kari ngeri paling cool,, hahha.

Greenapple : salam perkenalan juga.. :)

MamaEma : klik jgn tak klik.. klik jgn tak klik.. hehhe..

Bungakopi said...

perkongsian yg bagos. :)

Khuzrin Kamarudin said...

berkongsi kan? hehehe..

zalizalu said...

wakakak, blog ayeem pon ada? tp betul la.. memang ramai pompuan jer kat sane... pompuan memang suka kot bab2 gitu... ke gane bhai? kakaka

wannurfazrini said...

huhuuu, semua blog kat atas best . kari ngeri tu mmg ngeri, baca bawah selimut :P

Khuzrin Kamarudin said...

zali zalu :tu yg aku tak faham tu,, hahhaa,,..

wannurfazrini : baca bawah selimut? jeng jeng jeng...

Siti hawa Achen said...

Mmg ngeri gler bro..trok dr cite SAW [terbantut hasrat nak makan maggi]

Siti hawa Achen said...

Mmg ngeri gler bro..trok dr cite SAW [terbantut hasrat nak makan maggi]

Siti hawa Achen said...

Mmg ngeri gler bro..trok dr cite SAW [terbantut hasrat nak makan maggi]