Friday, May 6, 2011

Lagenda Asia yang tiada tandingan...

   Mengikut tajuk sudah dapat menggambarkan apa yang aku ingin sampaikan kali ini. Ianya berkaitan individu yang boleh dikatakan berpengaruh di benua Asia dan boleh jadi juga di seantero dunia.

   "Siapakah dia lagenda tersebut?"

   Bukan Park Ji Sung yang merupakan pemain Asia paling berjaya di benua Eropah. Bukan Jackie Chan yang mahir berkung fu dalam filem. Bukan Syed Muzzafar yang dah sampai ke bulan. Bukan Tony Jaa dengan lakonan muay thai dalam Ong Bak. Bukan Steve Hunter dengan aktiviti menangkap buayanya. Juga bukan Maria Ozawa yang menjadi ikon.. err.. ikon apa ya? Ahh.. abaikan.. Tapi.

   "Tapi?"

   Tapi.. individu ini paling bergaya dan paling mendapat perhatian dunia dengan tagline "Superstar!"

Hero Gadis-gadis.
   Hahahaha!! Itulah beliau. Manusia paling berpengaruh walaupun tak tersenarai sebagai 100 orang manusia paling berpengaruh (Klik sini untuk senarai manusia berpengaruh 2011---> TIME 100 )


   Nama glamour adalah Rajinikanth. Dewa dari India. Hahaha. Siapa pernah tengok beliau ni berlakon? Kalau belum pernah, maknanya orang tu dah kerugian seumur hidup. Baik pergi tengok cerita Rajinikanth sekarang. Tak rugi woo...


  Hantarlah satu bala tentera pun, takkan ada satu peluru pun dapat hinggap ke badan beliau ni. Percayalah. Bawak pisau toreh, parang panjang, senapang patah, lastik burung semuanya takkan dapat tumpaskan Rajinikanth.


   Hehehe... Sebenarnya aku baru je lepas tengok cerita Sivaji The Boss. Lakonan mantap brader Rajinikanth ni. Sebab tu la aku agak tertarik nak berbicara tentang lagenda Asia ni. Kalau nak tahu, untuk lakonan Sivaji The Boss, Rajinikanth mendapat bayaran kedua tertinggi selepas Jackie Chan untuk pelakon Asia. Tengok. Mantap tak mantap ar lakonan brader Rajini ni. Ada pelakon Malaysia boleh beat? Remy Ishak? Aaron Aziz? Shahezy? Mr Os? Mana ada.


   Bukan menidakkan bakat tanah air. Tapi, bila lagi Malaysia ni nak ada anak wayang tahap dunia? Apa identiti filem Malaysia pun susah kita nak tafsir. Nak kata cerita seram, hantu macam kartun Doraemon. Nak kata cerita aksi, darah tak boleh banyak. Nak kata cerita cinta, cuma ada dua kesudahan, kahwin atau mati. Siapa boleh jawab? Apa identiti filem Malaysia?


   Maaf agak terpesong tajuk. Hahaha. Ok. Berbalik pada Brader Rajinikanth. Sekarang kita layan aksi paling penting dalam filem Sivaji The Boss. Khabarnya Jackie Chan sendiri sedang berusaha gigih untuk mempraktikkan aksi ini.






Perhatikan lambungan duit syiling dari minit 1:50

Ok. Out. Nak layan cerita Sivaji. Hahahha...

Tajaan iklan bersama :




25 comments:

Headmaster said...

aku minat doe sivaji nih!hahaha

nurkaloi said...

hahah
eeii kaloi tak minat laa nk layan
industan tamil oh noo

korea layan hehehhe
keep in touch yoew
jom renang-renang

Izyan Masri said...

KAHKAH.CITE TAMIL TAK YAH KESAH.CONFIRM LAH HERO MENANG JE.DAH MATI BOLEH HIDUP BALIK :D

adib syazwan said...

hero yang xakan kalah...hahahaha

Cik Nana Serindit said...

hehe.... hebat2... hero cite tamil mmg paling hebat dan kuat di donia ^_^

chemay said...

wahhhh
chemay suke gilaaa kot rajnikan niee
ade satu dialog tuhh
padiyappa kott
heheh
:P

{ finieViolet} said...

laa..rupanya cerita Sivaji The Boss tu mmg betul2 wujud la ea..ingatkan kumpulan Mamu raja lawak tu sesaja reka.. hihi...nmpk sangat x peka..hihi..
muka pelakon ni mmg familiar, tapi tak taulah lak nama dia.

btw..thanks dtg blog td ye..

Alin Liyana said...

sivaji ? wow ! suka

sha said...

ada link filem tu? duk cari dari dulu lagi, tak berkesempatan nak tgok..

Mohd Hazwan Hashim said...

haha... dasyat kan dia nih..sivaji !!! hoho

Shamsuddin Amin said...

dia ni mmg idola india sana...
tapi
x disangkal, sluruh asia knal dia ni...
ayah ak mmg minat tgok cite2 dia... haha
jentik je
terhumban seKM dibuatnye...

Sutera_suci said...

Zapp zapp zapp (libas kain)!-Padayappa

Haha..Rajinikanth memang terbaik

Salam kenal :)

POSH76 said...

respeklaaa padaiyappa

kusiberjalan said...

pariapppaa....huhuhuhu

iyou said...

hahahahaha... cite India dari dulu smp skrg nak sama je pattern..

dia ni mmg Hero.. org len tak leh lawan

Pijahh' de-Arr said...

hero asia bukan dlm senarai pijahh..

hahhahahaah~~

hahha..tnggu lagik beberapa taun 'the pijahh' bakal mnjdi lagend asia y terbaikk..!

heeee =D

made in malaysia~~

CintaZulaikha said...

kakkakkakka...klu yg ni jgn kata banyak la...mmg hero no 1...kekadang spi tak paham bla tgk perwatakan dy..huhuh

Fyqa said...

hahaha tapi bukan hero aku. :P

Noor Idayu binti Azmi said...

dia sangat hensem nak, dah la klako, malah haro plak tu. mmg aku terbayang2 dia hero aku la untuk menyelamatkan diri aku dibuli oleh hamster ku :3

Cik Ton said...

salam
cik ton minat betul dgn Rajni ni, lakonan dia tu...

meowwmania said...

deyyy...a very gud post la deyy :D

Naddia said...

suke time die libas tuala kat bahu dia...sound effect gila gampang!

ishiko said...

citer nostalgia zmn kanak2 tu.. huhu ^^

cik rama-rama said...

hahaha...dlu time prktikal ade budak prktikal lain juga india dok sibuk pasal sivaji ni...dye ckp rugi lar x kenal..dengan rasa semangat pergi google nama dia..

padahal selalu jer tgk muka die berlakon cuma x kenal nama jer..hikhik

Anonymous said...

Sye pun Minat sgt kat Rajinikhan ni.. Inginkn EXTRA INCOME$$$$$ smbil rehat2 kat rumah. Klik link ni smoga brmanfaat. http://jobandcash.com/?share=168467 - share dgn kluarga n kwn :-)